Rabobank Maliebaan

A stately and monumental residence at the Maliebaan in Utrecht functions as one of the key offices of Rabobank Utrecht en omstreken. Rabobank indicated that they not only wished to renovate, but also to use the working environment in a new and innovative way. In cooperation with Veldhoen + Company, Olll architects developed an innovative working environment, which, apart from its functional design, also directs the professional atmosphere and behaviour of employees and clients by means of its ambiance and character. By introducing ‘The New Way of Work’ (Het Nieuwe Werken) a variety of work will be carried out efficiently and effectively, and with a high level of service towards Rabobank’s clients. Starting point for the work place concept are work places that are no longer bound to persons, but to activities. The classical wooden and stained panelling of the villa was used as a source of inspiration and binding element between the monumental villa and the extension which was added in the eighties. By doing so, harmony was brought into the interior, which has acquired an open, innovative and inviting character

Client: Rabobank Utrecht e.o. Project team: Eric Wezenberg, Anouk Dekker, Yves Sellam, Cathelijne Vreugdenhil, Martin Vinkestijn en Ernst-Jan Schoute Completion: 2010 Photography: Christiaan de Bruijne, Alexander van Berge Categorie: interieur, werken