Gemeentekantoor Winterswijk

Het gemeentekantoor is een rechthoekig volume doorsneden door een passage waarin de centrale entree ligt. De buitenzijde referereert aan rurale architectuur met een subtiele detaillering in baksteen. De passage is open en transparant. De bovenste helft van het volume wordt doorsneden door een aantal dakterrassen van een tiental woningen. De sculptuur van het blok refereert op deze manier aan de kleinschaligheid van de directe omgeving. De woningen zijn vormgeven als een aantal losse volumes met daartussen buitenruimtes. De dakterrassen met hier en daar een boom of struik en parasol van de bewoners zorgt voor een gebouw dat zich moeiteloos voegt in de kleinschalige woonomgeving rond het gebouw. Een efficient energie- en ruimtegebruik is o.a. bereikt door de compacte vormgeving, de flexibele werkvormen en de toepassing van betonkernactivering. Bewust is voor een baksteen gekozen gemaakt van plaatselijk gewonnen klei. Een duurzaam gebouw in de meest brede zin.

icoon-pdf

Opdrachtgever: Victoria BV, Winterswijk Projectteam: Maarten Sanders, Armand Paardekooper Overman, Emile Revier, Hans Witt, Joeri Apontoweil, Chanthal den Boer, Jelle Seffinga, Kitty Luiken, Wim de Pagter en Martin Vinkestijn Oplevering: 2009 Fotografie: Thea van den Heuvel/DAPh , Roos Aldershoff Categorie: mixed use, werken, wonen