Golfclub Hilversum

Het ontwerp voor het nieuwe clubhuis van de Hilversumsche Golf Club past in de traditie van landelijke architectuur van het Gooi, waarin prominente kapvormen en een horizontale belijning van gevel het beeld bepalen. Het verwijst daarmee ook naar de voorganger van het huidige clubhuis, zonder er een nostalgische kopie van te zijn. Het is een eigentijds gebouw waar het huiselijke en familiaire karakter van de club tot uitdrukking komt.
Om het gebouw goed in de omgeving in te passen hebben we ons laten inspireren door het landschap, de glooiende vormen van groene zomen en het terrein is voorgezet in de architectuur. Door curven in de plattegrond en de kappen ontstaat een gebouw dat zich voegt naar de zachte lijnen van de omgeving. Het gebouw bestaat uit twee gebogen volumes met een traditionele kap-vorm, die in het midden met elkaar verbonden zijn. Zo ontstaat een plattegrond met vier “uitlopers”. Vanuit de clubruimte heeft me aan de ene zijde zicht op het entree gebied en de naderende bezoeker, en wordt aan de andere zijde een schitterend panorama over de baan geboden. Het maakt dat het gebouw een transparant en gastvrij karakter heeft.

icoon-pdf

Opdrachtgever: Golfclub Hilversum Projectteam: Maarten Sander en Harald Kor Categorie: leisure & winkelen