HVA Paviljoen

Het HVA Paviljoen, laboratorium voor de stad.

Om dit te ondervangen heeft de Hogeschool van Amsterdam het HVA Paviljoen opgericht. Een “laboratorium” dat los van de verschillende faculteiten open staat voor multidisciplinaire initiatieven van studenten van alle opleidingen. Het gemeenschappelijk thema is “bijdragen aan het stedelijk milieu”, in praktijk gebracht door projecten die studenten zelf opzetten. Onder begeleiding van coaches worden uiteenlopende zaken bedacht en ontwikkeld. Apps, marktonderzoek, businessmodellen, nieuwe vormen van dienstverlening, een breed scala aan innovatieve toepassingen van kennis uit verschillende disciplines worden gecombineerd. Het oogmerk is daarbij ook om ondernemerschap te stimuleren en de kiem te leggen voor nieuwe bedrijvigheid.

Bij het ontwerp van de ruimte was de belangrijkste opdracht om het zoveel mogelijk te laten verschillende met de onderwijsomgeving in de andere gebouwen. De opgave is vertaald in een open ruimte met een informeel karakter. Naast een open werkomgeving met verschillende soorten werkplekken, zijn er ook vergaderruimten en stiltecabines, Verrijdbaar meubilair, open kasten en beschrijfbare wanden maken dat de permanente verandering die uit het gebruik voortvloeit niet belemmerd wordt. Door het toepassen van ruwe materialen heeft de ruimte een haast industrieel karakter die goed past bij de “start ups” die hier ontstaan. Het meubilair is zo ontworpen dat de ruimte ook functioneert als een wisselde expositie van de tastbare resultaten van de diverse projecten zodat ook onderlinge inspiratie en uitdaging in het paviljoen voelbaar zijn.

Opdrachtgever: Hogeschool van Amsterdam Projectteam: Anouk Dekkers, Iefke Machielsen, Peter Evers, Yves Sellam en Martin Vinkestijn Oplevering: 2012 Categorie: interieur, onderwijs, werken