Rijkswaterstaat

In een bestaand kantoorpand van Rijkswaterstaat heeft, door invoering van Het Nieuwe Werken en een daaraan gekoppeld interieurontwerp, een ruimte-optimalisatie plaats gevonden. Dienst Landelijke Gebieden, die kampte met overcapaciteit, voegde zich bij Rijkswaterstaat in het pand.
Het vergroten van het bedrijfsrestaurant was gewenst; OIII heeft hier een multifunctionele vleugel van gemaakt, waar nu niet alleen gegeten, maar ook gewerkt, overlegd en vergaderd wordt gedurende de hele dag. Hieraan gekoppeld bevindt zich een gedeeld vergadercentrum voor bijeenkomsten en vergaderingen.Het interieurconcept behelst de verdeling van een statische, besloten zone (werknissen voor 4 personen) aan de ene zijde en een dynamische zone (open werkomgeving) aan de andere zijde. Ook vindt er een verloop in werkomgeving plaats: van recreatie rond de middenkern, naar communicatie en samenwerken daaromheen, naar geconcentreerd werken aan het einde van de vleugels.De identiteit van de Noord Nederlandse provincies komt terug in muurtatoeages op wanden en kolommen, waarin Noord-Nederlands landschap en natuur abstract uitgebeeld wordt.

icoon-pdf

Opdrachtgever: Rijksgebouwendienst Projectteam: Eric Wezenberg, Michael Hoogland, Yves Sellam en Femke Poppinga Oplevering: 2010 Fotografie: Christiaan de Bruijne Categorie: interieur, transformatie, werken