Multifunctioneel centrum Huizen

In één gebouw zijn wonen, werken, horecagelegenheden, een bioscoop-theatercomplex, snooker-pool, bowling en de gemeentelijke bibliotheek gecombineerd. De vorm van het gebouw, gelegen naast het gemeentehuis, is mede ingegeven door de wens om de samenhang van de omgeving te versterken en het centrum van de gemeente meer betekenis te geven. De horizontale gebogen wand aan de noordoostzijde begrenst het gebied. Aan de westzijde wordt gereageerd op de kleinschaligheid van het historische dorp. Het complex is opgebouwd uit twee hoofdvolumes. Het woon-werkvolume lijkt zich onder het gebogen dak voort te zetten en culmineert vervolgens in het Grand Café. Het cultuur- en uitgaanscentrum is opgevat als een ruimtelijk continue container van activiteiten met een hoogtepunt tegenover het busstation. Met deze vloeiende ruimtevorm wordt zowel het complexe programma van geplande activiteiten georganiseerd als ingespeeld op de grote verschillen in schaal en functie van de directe omgeving.

icoon-pdf

Opdrachtgever: G.G.L.F.Th. van Eijl Projectteam: Jan Frederik Groos, Evert Jan de Jong, Angelika Fuchs, Tobias Gaupp, Michael Hoogland, Jill Jaeger, Tom Jonker, Jan van Rooijen, Mieke Poot, Sieto van der Scheer, Jelle Seffinga, Martin Vinkesteijn en Fanny Melis Oplevering: 2001 Fotografie: Mick Palarczyk & Jan Bartelsman Categorie: leisure & winkelen, mixed use, werken, wonen