Tandartspraktijk Cleen

Een monumentaal pakhuis met naast gelegen woonhuizen, dat voorheen in gebruik was als glas/verfhandel, is getransformeerd tot praktijk voor endontologie. De opdrachtgever had een modern, innovatieve werkomgeving voor ogen met een directe relatie naar de binnenstad van Amsterdam. Met behoud van het industriële karakter zijn raamopeningen aan de achterzijde tot op vloerniveau doorgezet waardoor daglicht diep de praktijk binnendringt, hierdoor heeft de patiënt direct zicht vanuit zijn behandelstoel op de gracht. Een brede corridor ordent de diverse functies en verbindt tevens de drie panden met elkaar. Ruimtes worden gescheiden d.m.v. transparante glazen schermen die het daglicht filteren en zorgen voor privacy van de patiënten. Meubels zijn ruimtelijk opgesteld en functioneren als berging voor de techniek. Zij dragen bij aan het spel van open versus gesloten. Een polyester wandcoating versterkt het hygiënische karakter en geeft een verrassend kleuraccent.

icoon-pdf

Opdrachtgever: M. de Cleen Projectteam: Eric Wezenberg, Jan van Rooijen, Ernst-Jan Schoute, Jelle Seffinga en Eddy Tjon a Hen Oplevering: 2004 Fotografie: Christiaan de Bruijne Categorie: interieur, transformatie, werken