Designcentrum Post Köln

Het designcentrum Post Köln is een voorbeeld van hergebruik van een oude structuur. De overblijfselen van een karakteristieke stationskap zijn getransformeerd tot een expositiecentrum met een ondergrondse parkeergarage. Er was behoefte in het gebouw uitéénlopende ruimtelijke condities te kunnen scheppen. “Treinen” werden weer in het station gezet. Er ontstond zo ruimte op, tussen en in de “treinen”. Zonder het karakter van de constructie te veranderen zijn er nieuwe gebruiksmogelijkheden ontstaan. Met het oog op de toekomst is in het ontwerp en de uitvoering van de installaties rekening gehouden met een eventuele herbestemming tot kantoorruimte. De gevels van het gebouw zijn uitgevoerd als een transparante glazen schil. De verandering van een open overkapping tot een gesloten gebouw bracht een aantal technische complicaties met zich mee die door inventieve technische aanpassingen op een elegante wijze zijn opgelost, passend bij de lichtheid van de oorspronkelijke kapconstructie.

Projectblad:
icoon-pdf

Opdrachtgever: Wim van Ast & Paul van den Berg Projectteam: Hans Witt, Joeri Apontoweil, Anouk Dekker, Jan van Rooijen, Maarten Sanders, Martin Vinkestijn, Eric Wezenberg en Edgar Yngard Oplevering: 2012 Categorie: interieur, leisure & winkelen, transformatie