Hoofdkantoor Heijmans

Het gebouw bestaat uit een hoofdvolume met daarachter drie zijvleugels en wordt omgeven door veel ruimte en groen. De drie vleugels hebben ieder een eigen tint gekregen, contrasterend met de warme natuurlijke sfeer van het hoofdvolume. Ook het auditorium, facilitaire ruimtes en vergadercentrum, die op de begane grond in de drie vleugels zijn ondergebracht, onderscheiden zich door verschillend materiaalgebruik. Mede door het toepassen van glazen scheidingswanden is er een ruimtelijke en open sfeer gecreeerd die past bij de organisatie en de communicatie bevordert. Een belangrijk element in het hoofdvolume is ook de ‘organiserende wand’ en vormt een ruimtelijke verbinding tussen de toegangen en de zijvleugels. Hoewel de wand als een ongenaakbare streep door de ruimte is getrokken faciliteert deze ook de verschillende aanliggende functies door met allerhande nissen daar waar nodig ruimte te bieden. Het speciale meubilair kenmerkt zich door een stoere soberheid en eerlijk materiaalgebruik.

icoon-pdf

Opdrachtgever: Heijmans Facilitair Bedrijf Projectteam: Anouk Dekker, Chanthal den Boer, Kitty Luiken en Yves Sellam Oplevering: 2005 Fotografie: Christiaan de Bruijne Categorie: interieur, werken