Melanchthon Schiebroek

De nieuwbouw voor de brugklassen van VWO-HAVO vervangt een voormalige aula en kleedkamers.Tegelijkertijd voegt het een aanzienlijke hoeveelheid onderwijsruimten toe. De nieuwbouw meandert soepel tussen het karakterisieke bestaande hoofdgebouw en is daarmee verbonden door het atrium, de aula en op de verdieping de Binaslokalen. Flexibiliteit wordt bereikt door een efficiente constructie, schuifwanden en diverse studiepleinen en werkplekken. Kernpunten bij deze opgave waren een gezond binnenklimaat, uitnodigende architectuur en een optimale inpassing in de groene omgeving. Er is vloerverwarming en een warmtepomp met mogelijkheid tot koeling. De verse buitenlucht wordt voorverwarmd. Behalve energiebesparing levert dit ook een gezond binnenklimaat op. De ruime daglichttoetreding beperkt het gebruik van kunstlicht en bevordert een prettig leerklimaat. De eigentijdse uitstraling die mede wordt bereikt door de heldere violetblauwe glazen gevels en ranke “gouden” lijsten maken de school tot een karaktervolle en uitnodigende plek.

icoon-pdf

Opdrachtgever: CVO Rotterdam Projectteam: Eric Paardekooper Overman, Emile, Revier Anouk Dekker, Chanthal den Boer, Athir Al-Haddad, Michael Hoogland, Drasko Turcinovic, Martin Vinkestijn en Michel de Vries Oplevering: 2008 Fotografie: Rob t Hart, Rotterdam Categorie: onderwijs