Rabobank Beneluxlaan

In een krachtig jaren tachtig kantoorpand aan de Beneluxlaan is het tweede kernkantoor van Rabobank Utrecht e.o. gevestigd. Net als het eerder opgeleverde kantoor aan de Maliebaan, is ook op deze locatie gerenoveerd, verbouwd en heringedeeld, waarbij het entreegebied en kantoorverdiepingen aangepast zijn op het nieuwe dienstverleningsconcept.

De entree heeft een uitnodigend karakter gekregen waarbij klanten en medewerkers worden ontvangen in een ‘huiskamer’-achtige setting. Door middel van vides en een doorgaande houten trap is er een visuele en fysieke verbinding gemaakt met de verschillende afdelingen. De vides dragen bij aan korte looplijnen en zichtlijnen, wat belangrijk is bij het activiteitsgerelateerd werken. Medewerkers kunnen elkaar gemakkelijk opzoeken en vinden en gebruik maken van werkplekken en vergaderfaciliteiten op overige verdiepingen. Tevens draagt het bij aan daglichttoetreding tot diep in het kantoor.

Kwaliteiten van het bestaande gebouw zijn optimaal benut en verbeterd. Op de vijfde verdieping is een uitnodigend werkcafé met uitzicht op de stad Utrecht. Daar worden medewerkers voorzien in verschillende lunch- en werkplekken en kunnen presentaties gegeven worden aan grote groepen.
Open, transparant, uitnodigend en eigentijds zijn de kernwoorden voor de sfeer en uitstraling. Door middel van lichte tinten voor vloer en plafond en warme houtsoorten voor de trappen en vergaderplekken is een evenwichtig palet gemaakt die de identiteit van Rabobank Utrecht e.o. versterkt.

In het bestaande trappenhuis is het jaren tachtig-karakter ingewisseld voor een eigentijdse museale verticale verbinding. Ook hebben verschillende jonge Utrechtse kunstenaars opdrachten gekregen om op diverse plekken in het gebouw kunst toe te voegen, geïnspireerd op de Rabobank, haar werkzaamheden, medewerkers en de Utrechtse omgeving

icoon-pdf

Opdrachtgever: Rabobank Utrecht e.o Projectteam: Eric Wezenberg, Anouk Dekker, Yves Sellam, Cathelijne Vreugdenhil, Martin Vinkestijn en Ernst-Jan Schoute Oplevering: 2011 Fotografie: Alexander van Berge, Edwin Kamphorst, Collin van Kooten Categorie: interieur, werken