Rabobank Nunspeet

OIII architecten heeft een interieurontwerp gemaakt voor de nieuwe huisvesting van het financiële adviescentrum Rabobank Noordwest-Veluwe, gesitueerd in Nunspeet. Begin december 2010 is gestart aan een intensief ontwerptraject. Door nauwe samenwerking en intensief contact met de gebruiker was het mogelijk om de beoogde nieuwe manier van werken te doorgronden en te implementeren in een passend ontwerpconcept.

Acht kleinere en drie grote spreekkamers en een uitnodigend ontvangstgebied vormen het bezoekersgebied op de begane grond. Medewerker en bezoeker kunnen hier in verschillende settings en sferen ontmoeten, overleggen en samenwerken. Een goede balans tussen moderne, lichte materialen als gietvloer en glas en warme, rijke materialen als hout en textiel geven het pand een eigentijdse uitstraling.
De indrukwekkende natuurlijke omgeving van Noordwest Veluwe is aanleiding geweest voor het kleuren- en materialenpalet., waarin verschillende structuren vanuit de natuur op een abstracte wijze zijn vertaald in vloerkleden, wandbekleding en armaturen. De oranje kleur van de Rabobank komt terug in accenten in meubilairstoffering en de voering van maatwerkmeubels.

De kantoorverdiepingen bestaan uit een zone met besloten werkkamers en gesloten stiltewerkplekken voor geconcentreerd werk en een zone met open werkplekken en aanlandplekken voor communicatief werk. Deze zonering maakt het de medewerkers mogelijk om binnen handbereik de werkplek te kiezen die het best past bij de werkzaamheid op dat moment. Daarnaast zijn er aanlandplekken en aanvullende faciliteiten, als printers en archiefkasten, tussen de twee zones in. Rondom de centrale kern bevinden zich de informele ontmoetingsplekken met bartafel, fauteuils en stamtafel met tijdschriften, kranten en afdelingsinformatie. Hier vindt ontmoeting plaats en kunnen medewerkers samenwerken en voor korte duur een plek vinden om op laptop werk te verrichten tussen een afspraak door.

Rabobank Noordwest-Veluwe onderscheidt zich door haar hoge ambities op het gebied van duurzaamheid. Er is door OIII architecten optimaal gebruik gemaakt van bestaande materialen en producten waaronder de kamerscheidende archiefkasten, plafonds en wandsysteem op de verdiepingen. Door kleine aanpassingen in kleur en ordening zijn deze op slimme wijze weer passend gemaakt in het nieuwe interieurbeeld. Overige nieuw toegepaste materialen, als tapijt, voldoen volledig aan het cradle-to-cradle principe.

Een uitnodigend, huiselijk interieur dat als een maatpak past bij Rabobank Noordwest-Veluwe en haar bezoekers.

icoon-pdf

Opdrachtgever: Rabobank Noordwest-Veluwe Projectteam: Eric Wezenberg, Cathelijne Vreugdenhil, Edwin Kamphorst en Ernst-Jan Schoute Oplevering: 2011 Fotografie: Alexander van Berge Categorie: interieur, werken