Ricoh Den Bosch

Het interieurconcept voor de nieuwe huisvesting van Ricoh in het Paleiskwartier bestaat uit een heldere zonering die op iedere verdieping gelijk en herkenbaar is. Deze komt voort uit de vorm en locatie van het gebouw: de gebouwzijden die grenzen aan de stad en haar stedelijke dynamiek krijgen een besloten en gesloten karakter. Hierin bevinden zich de vergaderruimtes, de praktische en technische ruimten, de cockpits. Zij vormen een buffer naar de drukke stad en tegelijkertijd een openend gebaar naar de gebouwzijde met het wijdse uitzicht, het landschap, het licht. In het hart van het gebouw wordt communicatie, ontmoeting en kennisdelen gefaciliteerd en hier worden oplossingen gepresenteerd op het gebied van informatielogistiek. Kleurgebruik verschilt per verdiepingskern en laat daarmee de diversiteit aan Ricoh’s oplossingen zien.

icoon-pdf

Opdrachtgever: Ricoh Den Bosch Projectteam: Cathelijne Vreugdenhil en Eric Wezenberg Categorie: interieur, werken