Villa Vink

Om hun droom, een bungalow met boomgaard in het centrum van Amsterdam, te verwezenlijken, kochten deze opdrachtgevers een complex van bouwvallige opstallen en een verwaarloosd grachtenhuis. De bijzondere L-vormige kavel en het privacy probleem van een door woningen en kantoren omzoomd binnenterrein waren aanleiding voor een zorgvuldige enscenering van de overgangen tussen binnen en buiten. Uitgaande van de vorm van de bestaande opstallen is op het achterterrein een geheel gelijkvloerse woning ontstaan. Iets verder naar achteren is een bibliotheek met gastenverblijf gerealiseerd. De steektrap naar de bibliotheek staat in open verbinding met de woonruimte en vormt tezamen met de entree van de prive-vertrekken en het los in de ruimte geplaatste keukenblok het functioneel en ruimtelijk knooppunt. De grote schuifpui biedt een prachtige blik op de tuin, dwars op de hoofdrichting van het huis.

Projectblad:
icoon-pdf

Publicatie Weldadige woningen:
icoon-pdf

Opdrachtgever: Bob Vink en Loria Burton Projectteam: Jan Frederik Groos, Michael Hoogland, Evert Jan de Jong, Paola Pae en Fara Zia Qadir Oplevering: 1998 Fotografie: Jan Bartelsman Categorie: wonen