BUNK Hotel, Utrecht

De voormalige Westerkerk in Utrecht ligt op een zeer aantrekkelijke locatie voor een revolutionair hotelconcept BUNK. BUNK is gebaseerd op het idee micro-hotelkamers met een maximum aan karakter te combineren met een ruime en comfortabele gemeenschappelijke ruimte. Dit gebouw was daarbij de perfecte entourage, waarbij de voormalige kerkzaal nu tegelijkertijd lobby, restaurant en lounge is.

In het Hotel, dat zowel de kerkzaal als de achterliggende pastorie omvat, zijn uiteenlopende typen kamers gemaakt. De verschillende ruimtelijke condities waarin een kamer moest worden gemaakt leidde tot een grote variatie, van bedsteden met een gemeenschappelijke badkamer tot een sfeervolle suite in de nok boven de kerkzaal.

Een deel van de kamers bevindt zich in de kerkzaal. Zij zijn gegroepeerd in een houten meubelstuk dat deels is gemaakt van de kerkbanken waar ooit de kerkgangers op zaten. Het is daarbij gelukt het oorspronkelijke karakter van het gebouw te behouden. Zo is het monumentale orgel behouden gebleven en zal zo nu en dan bespeeld worden.

 

 

Programma: Renovatie t.b.v. hotel Opdrachtgever: BUNK hotel Fotografie: copyright BUNK Categorie: mixed use, transformatie, werken