Faculteit CiTG TU Delft

De nieuwe ingreep in de visie van OIII architecten voorziet, met respect voor het karakteristieke gebouw van Van den Broek en Bakema, in een nieuwe luifel tussen en aan de noord en zuidzijde van de bestaande collegezalen. Het totaal van de luifel (met collegezalen) vormt hierdoor een doorgaande lijn die CiTG letterlijk en figuurlijk verbindt. In de lengte als ook in de hoogte tussen begane grond en 1e verdieping ontstaat hierdoor een geheel, waar nieuwe faculteitgerelateerde en campusbrede voorzieningen een plek krijgen. De luifel varieert in hoogte, sluit aan op de bestaande hoogte van de college zalen en versmalt in het midden. De meanderende lijn verwijst zowel naar aardlagen als brugconstructies. De vormentaal sluit tevens aan op de karakteristiek van aula congrescentrum TU Delft en in de bredere zin van civiele werken van onder andere stationsgebouwen en bruggen.

Het aanzicht vanuit het Mekelpark wordt een nieuwe beeldbepalende en aantrekkelijke ruimte. Ter plaatse van de huidige meest noordelijk gelegen onderdoorgang is een riante en uitnodigende hoofdentree gesitueerd met een levendig restaurant, lounge, coffeecorner, expositie en bedrijvenbalie. De zuidelijke onderdoorgang krijgt een open en lichte uitstraling door de nieuwe functies van winkelruimte, supermarkt en campuskroeg. De onderdoorgang wordt door de nieuwe uitbreiding iets vernauwd en blijft intact om een goede routing en toegankelijkheid voor fietsers te waarborgen naar de huidige fietsenstandplaatsen.

Een uitgestrekt dakvlak van de nieuwbouw fungeert als warmtedak, ten behoeve van warm watervoorziening. Grote glasvlakken voorzien in ruime daglichttoetreding en wekken energie op door middel van geintegreerde PV-cellen. Technische toepassingen, waaronder de enorme luifel, zijn zichtbaar waardoor het gebouw onderdeel wordt van de educatie.

Projectblad:
icoon-pdf

Programma: renovatie faculteit universiteit Opdrachtgever: TU Delft Vastgoed Categorie: onderwijs, transformatie