Kamer van Koophandel, Tiel

Vooruitlopend op de herhuisvesting van Kamer van Koophandel Midden-Nederland in Utrecht, is OIII architecten gestart met een pilotkantoor gevestigd in Tiel. Bij deze pilot wordt het nieuwe dienstverleningsconcept van de Kamer van Koophandel (DOOP)  op een goede wijze geïmplementeerd in het ontwikkelde interieurconcept. ‘Dichtbij, Onafhankelijk, Ondernemen en Professioneel’ zijn kernwoorden uit deze visie, waarmee de KvK zich steeds weer aanpast aan de veranderingen in haar omgeving (de ondernemers).

Het pilotkantoor heeft een moderne uitstraling met aandacht voor duurzaamheid. De bezoeker ziet direct het brede scala aan diensten wat Kamer van Koophandel te bieden heeft. Dit kantoor moet een ontmoetingsplaats worden, waar iedere ondernemer zich thuis voelt. Een comfortabele lounge- en clubsfeer met een diversiteit aan spreek- en werkplekken voor bezoeker en medewerkers moet dit benadrukken.

Het interieurconcept is gebaseerd op een zonering in drie gebieden: een open zone waar klant en medewerker vrijblijvend ontmoeten, informeel overleggen en informatie doornemen onder het genot van een goede kop koffie. Vervolgens vinden er in de besloten zone aan de voorgevel gerichte adviesgesprekken plaats tussen ondernemer en adviseur in comfortabele besloten lounges. In deze zone meer aan het einde van het pand zijn open werkplekken voor uitwerkingen van adviseurs en ondersteunende werkzaamheden. Aan de achtergevel van het pand bevindt zich de gesloten zone, met werkkamer, serviceruimte, (in-)formele spreekkamers en een seminarruimte. Deze zone is uitgevoerd met een warme bamboe-houten vloer en een glazen pui met taatsdeuren, die voornamelijk open zullen staan. Door de glazen pui en taatsdeuren behouden alle ruimtes een open en transparant karakter. Tevens wordt deze glazen wand gebruikt voor diverse uitingen van ondernemers uit de regio.

Op deze locatie is er geen harde scheiding tussen back- en frontoffice, dit heeft te maken met de grootte van het pand en het relatief kleine aantal medewerkers. Het ontbreken van deze harde loskoppeling maakt een extra aantrekkelijk ontmoetingskantoor mogelijk, behorend bij een dienstverlenende en transparante organisatie als de Kamer van Koophandel van deze tijd.

icoon-pdf

Programma: inrichting kantoor met publieksfunctie Opdrachtgever: Kamer van Koophandel Midden Nederland Fotografie: Ingrid Heijne Categorie: interieur, werken