Hietveld

Op het terrein Het Hietveld, gelegen in een bosachtige omgeving aan de rand van de Veluwe, wordt vervangende nieuwbouw gerealiseerd voor mensen met een lichte verstandelijke handicap en sterk gedragsgestoord; ook wel SGLVG genoemd. De woningen bedoeld voor 72 bewoners bestaan uit woonclusters met zelfstandige studio’s en een gemeenschappelijke woonkamer; één cluster met voor uitzonderingsituaties een separeerruimte. Doorzichten in het heuvelachtige groene gebied zijn gewaarborgd door de losse setting van de woningen en de waaiervormige algemene woonkamer. De ruimtelijkheid van het terrein wordt vergroot door laaggroeiende bossages te verwijderen. De architectuur is karakteristiek en eigentijds. Strakke maar wisselende hoge raamopeningen in combinatie met ruwe gesinterde steen zorgen voor een uitnodigende warme woonuitstraling.

icoon-pdf

Opdrachtgever: Pluryn Projectteam: Eric Paardekooper Overman, Harald Kor, Wim de Pagter, Edward van Maastricht, Michel de Vries en Martin Vinkestijn Oplevering: 2012 Categorie: wonen, zorg