Stadsbank van lening, Amsterdam

Op één van de oudste plekken van Amsterdam is in 1641 de Stadsbank van Lening opgericht. Met de twee naastgelegen voormalige pakhuizen wordt dit de toekomstige huisvesting van de Stadsbank van lening, VGA Verzekeringen en het onderzoeksbureau O+S.

Het betreft hier drie Rijksmonumenten en een monumentale voormalige portierswoning. De pakhuizen zijn destijds ontstaan vanuit resten van een voormalig klooster. De historische kloostermuur wordt als bindend element gebruikt tussen de verschillende gebouwen. Sporen uit het verleden worden zichtbaar in het interieur. Het kantoorconcept, met glazen systeemwanden, staat in contrast met bestaande toestand; wat resulteert in een eigentijdse werkplek in een historische omgeving. Publieksruimten krijgen een huiselijk karakter, refererend aan de voormalige woonfuncties van het klooster en de portierswoning. Kortom, respect voor de historie, gecombineerd met vernieuwende en gedurfde interieurarchitectuur.

icoon-pdf

Programma: inrichting kantoor met publieksfunctie Opdrachtgever: Projectmanagementbureau Amsterdam Fotografie: Christiaan de Bruijne Categorie: interieur, transformatie, werken