Inrichting kantoor Eneco Services

Continu en met hoge snelheid raast het verkeer over de snelweg van de A20 bij Rotterdam. Gelegen op deze markante locatie heerst, verstild achter glas, rust en eenvoud in het interieur van de nieuwe vestiging van Eneco. De witte uitstraling van het exterieur is voortgezet in het interieur. Tegen deze rustige witte achtergrond benadrukken antraciet en rode accenten de gemeenschappelijke faciliteiten en ontmoetingsplekken. Vanuit het buitengebied verbindt een meanderende rode loper de receptie, de bovengelegen kantine en de route naar verschillende afdelingen. Temidden van dezelfde neutrale witte werkomgeving ligt een centrale zone voor gemeenschappelijke functies die een huiselijke warme uitstraling hebben gekregen. Elke afdeling heeft op een subtiele manier een eigen karakter, door een wandvullende fotoexpositie die op verschillende plaatsen door het gehele gebouw voorkomt. Het ontwerpconcept heeft een vervolg gekregen in diverse andere panden van Eneco.

icoon-pdf

Opdrachtgever: N.V. Eneco Projectteam: Chantal den Boer, Armand Paardenkooper Overman, Eric Wezenberg, Jelle Seffinga en Kitty luiken Oplevering: 2006 Fotografie: Christiaan de Bruijne Categorie: interieur, werken