Podium Mozaïek

De voormalige Pnielkerk, in de volksmond ook wel “het theelichtje”genoemd, is een karakteristiek gebouw (1954) van architect Boeyinga. Het bijzondere karakter van het gebouw en de wens om een modern theater te realiseren vroeg om grote inventiviteit. Het programma voor het theater omvat naast zaal en podium ook diverse studio’s, kleedruimten en een restaurant/foyer. Door een vloer in de kerkruimte te maken ter hoogte van de oorspronkelijke balkons is een een theaterzaal gerealiseerd met een groot aantal gebruiksmogelijkheden. De ruimte onder de zaal is bestemd voor de foyer en een aantal repetitiestudio’s. De rest van het programma is ondergebracht in de aanliggende nevenruimten. Een groepspraktijk voor huisartsen is in het aansluitende bouwdeel ondergebracht. In het interieur is de oorspronkelijke constructie zoveel mogelijk zichtbaar gebleven. De glazen bouwstenen die het binnenlicht uitstralen zijn ongemoeid gelaten en daar waar nodig aangevuld met soortgelijke elementen.

icoon-pdf

Opdrachtgever: Kristal Amsterdam Projectteam: Jan Frederik Groos, Lisl Edhoffer, Groos & Co, Peter Evers, Wim de Pagter en Alex Tchemiakine Oplevering: 2006 Fotografie: Thijs Wolzak Categorie: leisure & winkelen, transformatie