Rabobank Maliebaan

Een statige monumentale villa aan de Maliebaan te Utrecht is een van de kernkantoren van Rabobank Utrecht e.o. Rabobank heeft naast de herinrichting ook aangegeven de werkomgeving op een nieuwe innovatieve wijze te gebruiken.
OIII architecten heeft samen met Veldhoen+company hier een innovatieve werkomgeving ontwikkeld die, naast het functionele ontwerp, ook in sfeer en uitstraling sturend is in werksfeer en gedrag van medewerkers en klanten. Met de introductie van Het Nieuwe Werken zal er een diversiteit aan werkzaamheden efficiënt en effectief kunnen worden uitgevoerd met een grote dienstverlening naar de klanten van Rabobank.
Uitgangspunt voor het werkplekconcept zijn persoons­ongebonden activiteitsgerelateerde werkplekken. Medewerker en klant hebben een brede keuze uit verschillende werk- en vergaderplekken, als een werkcafe, vergadercentrum met open, besloten en gesloten ruimten, een bibliotheek, brainstorm-masjlies, duo- en singleloungewerkplekken, stiltecockpits, huiskamer en reguliere werkplekken.
Houten accenten verwijzen naar de klassieke houten lambrisering van de villa, welke gebruikt is als inspiratie en nu een bindend element tussen de monumentale villa en de latere aanbouw uit de jaren tachtig vormt. Hiermee ontstaat er een eenheid in het interieur, dat een open, innovatief en uitnodigend karakter heeft gekregen.

icoon-pdf

Opdrachtgever: Rabobank Utrecht e.o. Projectteam: Eric Wezenberg, Anouk Dekker, Yves Sellam, Cathelijne Vreugdenhil, Martin Vinkestijn en Ernst-Jan Schoute Oplevering: 2010 Fotografie: Christiaan de Bruijne, Alexander van Berge Categorie: interieur, werken