Villawal Nieuwegein

De kleinschalig opzet van de geschakelde kantoorvilla’s aan de Villawal maakte het gebouw zeer geschikt om tot woningen te transformeren. Na de Transformatie zal niets er op wijzen dat het geheel ooit bestemd was als kantoorruimte. Dat is te danken aan de structuur van het gebouw, maar ook aan de wijze waarop een aantal eenvoudige toevoegingen de gebouwen een ander karakter geven.

De ogenschijnlijk eenvoudige opzet vroeg desondanks inventiviteit om woningen te ontwerpen die passen in de categorie bewoners die men voor dit project op het oog heeft. Met een grote verscheidenheid aan verschillende woningtypen is de beschikbare ruimte optimaal benut.

De kwaliteit van de woonomgeving wordt daarnaast bepaald door de gemeenschappelijk tuin die boven de half verdiepte parkeergarage ligt. Hier bevinden zich alle toegangen tot de woningen en daarmee een belangrijk element om het project ook een basis te geven als sociale gemeenschap.

icoon-pdf

Opdrachtgever: Herontwikkelaar Local en ontwikkel- en bouwbedrijf Trebbe Projectteam: Maarten Sanders, Harald Kor, Kitty Luiken en Ernst-Jan Schoute Oplevering: 2016 Categorie: transformatie, wonen