Zendinghuis

 Na de verhuizing het hoofdkwartier van de Nederlands Hervormde Zending naar Utrecht kwam dit prachtige park vrij voor herontwikkeling. Hier is vervolgens een complex van 38 luxe appartementen ontworpen, deels als verbouwing van het classicistische kantoorgebouw, deels als nieuwbouw in het park. Het ontwerp van het park, door Karres en Brands Landschapsarchitecten, draagt in belangrijke mate bij aan de eenheid van het ontwerp. Het nieuwe volume is zodanig geplaatst dat het bij de benadering van het complex onzichtbaar blijft. Het nieuwe gebouw voegt zich door zijn vorm en ingehouden detaillering naar de curves van het park. Op deze wijze is de “waardigheid” van het oorspronkelijke gebouw behouden gebleven binnen een geheel nieuwe samenhang. Een bufferzone van beplanting en een fraai vormgegeven brug maken het verschil tussen het openbaar toegankelijke park en privé-domein duidelijk.

icoon-pdf

Opdrachtgever: Maarssens Bouwbedrijf (MBB) Projectteam: Jan Frederik Groos, Peter van der Klugt, Evert Jan de Jong, Edgar Yngard, Tom Jonker en Christina Koston Oplevering: 2002 Fotografie: Maurice Brandts, Jan Bartelsman Categorie: transformatie, wonen, zorg