Hotelschool The Hague, Amsterdam

De Amsterdamse vestiging van de Hotelschool The Hague is gevestigd in een voormalig kantoorgebouw langs de ringweg. De Hotelschool is een dynamisch ontmoetingsplek tussen studenten, docenten, hotelgasten en professionals uit de hospitality branche. Het unieke aan het gebouw is dat functies als onderwijs, kantooromgeving zijn gecombineerd met een perfecte omgeving voor praktijkonderwijs voor alle in de horeca voorkomende functies. Daarnaast functioneert het gebouw ook als woonomgeving voor studenten, die in het eerste deel van hun studie ‘intern” zijn.

De strenge moderne architectuur vroeg om een interieur die een tegenhanger is van het brutalistische karakter van het gebouw, teneinde de beoogde gastvrije atmosfeer te realiseren. Daarnaast was het in het kader van de opleiding van belang binnen één concept verschillende omgevingen te maken, inspelend op het feit dat mensen er worden opgeleid te werken in uiteenlopende sectoren van de “hospitallity-branche.

In het ontwerp hebben we veel aandacht besteedt aan de vraag hoe we een heldere opzet, waarin licht en openheid heersen, konden combineren met de intimiteit en beslotenheid die essentieel zijn in de horeca. Door de geraffineerde toepassing van kleur en materiaal, in combinatie met een conceptueel heldere vormgeving is een binnenwereld ontstaan die deze uiteenlopende oogmerken in zich verenigt.

Projectblad:
icoon-pdf

Publicatie: PI
icoon-pdf

Programma: inrichting hotelschool met bijhorende functies Opdrachtgever: Hotel The Hague Fotografie: Alexander van Berge Categorie: interieur, onderwijs