HvA Benno Premselahuis, Amsterdam

In Amsterdam wordt aan beide kanten van de Wibautstraat de Amstelcampus ontwikkeld voor de Hogeschool van Amsterdam. Onderwijs staat hierin centraal, maar ook goed ingerichte openbare ruimtes, studentenvoorzieningen, vrije sector woningen, ondergrondse parkeerplaatsen, winkeltjes en horeca vallen binnen dit gebied. Met onze consequente conceptuele benadering en ervaring met grootschalige complexe opgaven zijn we in staat gesteld een totaal interieurplan te maken.

Het eerste gebouw, het Benno Premselahuis, is in het begin van schooljaar 2008 in gebruik genomen. De ingrepen en toevoegingen in een gebouw staan op zichzelf en hebben een eigen karakter, waardoor dit concept toe te passen is in zowel historische als nieuwe gebouwen. Met zorg en respect behandelen we de bestaande gebouwen en introduceren tegelijkertijd een nieuwe, eigentijdse vormentaal die aansluit bij de toekomstige gebruiker. Het intensieve gebruik van een school vraagt om toepassing van hoogwaardige materialen die de kwaliteit van het interieur waarborgt.

Programma: transformatie en inrichting gebouw t.b.v. hogeschool Opdrachtgever: Trimp & Van Tartwijk Fotografie: Roos Aldershoff Categorie: interieur, onderwijs, transformatie