Villawal, Nieuwegein

De kleinschalige opzet van de geschakelde kantoorvilla’s aan de Villawal maakte het gebouw zeer geschikt om tot woningen te transformeren. Nu de transformatie is afgerond, is niet meer te herkennen dat het geheel ooit bestemd was als kantoorruimten. Dat is te danken aan de structuur van het gebouw, maar ook aan de wijze waarop een aantal eenvoudige toevoegingen de gebouwen een ander karakter hebben gegeven.

De ogenschijnlijk eenvoudige opzet vroeg desondanks inventiviteit om woningen te ontwerpen die geschikt waren voor de categorie bewoners die men voor dit project op het oog had. Met een grote verscheidenheid aan verschillende woningtypen is de beschikbare ruimte optimaal benut.

De kwaliteit van de ontstane woonomgeving wordt daarnaast bepaald door de gemeenschappelijk tuin die boven de half verdiepte parkeergarage ligt. Hier bevinden zich alle toegangen tot de woningen en daarmee een belangrijk element om het project ook een basis te geven als sociale gemeenschap.

Programma: transformatie kantoorvilla’s naar woningen Opdrachtgever: Herontwikkelaar Local en ontwikkel- en bouwbedrijf Trebbe Categorie: transformatie, wonen