Schoonvelde, Hoogeveen

Het complex is een combinatie van wonen voor twee groepen van zes cliënten met een ernstig meervoudige beperking en tweemaal zes cliënten met een verstandelijke beperking. Op de tweede verdieping is er een reguliere kinderopvang met een ruime en groen ingerichte speelplaats op het dakterras. Een bescheiden atrium, ruim voorzien van daglicht, biedt de mogelijkheid aan bewoners en bezoekers elkaar hier te ontmoeten. Vanaf elke verdieping is er zicht op wat op de andere verdieping gebeurt. De tuin ook vanaf de verdiepingen rechtstreeks bereikbaar. De materiaaltoepassing van het interieur is uitnodigend en kleurrijk. De verlichting is afgestemd op mensen met een visuele beperking. De gevels zijn karakteristiek en afgewerkt met een paarsrode gesinterde handvorm steen in combinatie met blank houten geveldelen. De grote ramen hebben lage borstweringen, zodat de bewoners vanuit hun woning optimaal de buitenwereld ervaren. Schoonvelde is onderdeel van het door OIII ontworpen stedenbouwkundig plan voor het zorgpark, grenzend aan het ziekenhuiscomplex Bethesda.

icoon-pdf

Programma: nieuwbouw gebouw met zorgwoningen en kinderdagverblijf Opdrachtgever: Stichting Woonconcept & Hecom projecten B.V. Oplevering: 2010 Fotografie: Thea van den Heuvel/DAPh Categorie: wonen, zorg